Upplev vin och mat med Mischa Billing

Välkommen till en oförglömlig kväll med provning av utvalda viner och en välkomponerad trerättersmiddag på våning 24 hos oss på Wenner-Gren Center. Fredagen och lördagen den 8 & 9 samt den 22 & 23 september gästas WGC24 av sommeliern och lektorn i måltidskunskap Mischa Billing, under kvällen får du njuta av Mischas favoritviner och god mat i en exklusiv miljö med utsikt över Stockholms takåsar.

KÖP DINA BILJETTER HÄR–>

Kvällen startar med vinprovning där du får uppleva fyra noga utvalda viner som följt Mischa genom hennes 30 år långa karriär. Efter vinprovningen serveras en välkomponerad trerättersmiddag som är speciellt framtagen till de viner som serverats under provningen.

–          Det är ytterst sällan som jag deltar på event likt detta och därför känns det extra kul. De fyra vinerna som kommer följa oss genom kvällen är mina absoluta favoriter, jag skulle nästan vilja beskriva dom som mina personliga vänner då dom följt mig genom karriären. Jag ser fram emot att ta gästerna på en smakresa i WGC24s fantastiska miljö säger Mischa Billing, Sommelier och lektor inom måltidskunskap vid Örebro Universitet.

Kvällens meny

Förrätt:

Carpaccio på svensk älgfilé, toppas med torkade svenska päron, vinägrett på rönnbär samt hyvlad gotländsk tryffel.

Varmrätt:

Enbärsgravad helleflundra, toppad med en varm consommé på svenska trattkantareller, serveras med en rökt persiljerotspuré samt torkad stensopp & sangokrasse

Dessert/ost:

Ostbricka med sörmländsk kittost & granbarksost från Jüsss Mejeri, serveras med vårt eget fröknäcke, samt chutney på äpple & – krusbär

Vinprovning: 4 viner, 5-6 cl per vin
Vin till middagen: 1 glas till förrätt, ett halvt glas av två viner till varmrätt och 1 glas till dessert

Pris: 1595 kr

Dörrarna öppnas 17:00
Dörrarna stängs 18:15
Vinprovning och föreläsning börjar 18:15
Middagen börjar ca.19:30


Bokning

Fredagen den 8/9 – Slutsålt BOKA HÄR –>
Lördagen den 9/9 – Slutsålt BOKA HÄR –>
Fredagen den 22/9 – Slutsålt  BOKA HÄR –>
Lördagen den 23/9 – Slutsålt BOKA HÄR –>