HELEN SJÖHOLM

OBS! 7 OKT SLUTSÅLT

Den 6:e och 7:e oktober gästar den folkkära artisten Helen Sjöholm Live på WGC24, en exklusiv och intim mat- och musikupplevelse med endast 72 platser. Njut av en lyxig trerätters middag och musik från en av sveriges mest uppskattade artister, allt detta i en unik miljö med spektakulär vy högt över huvudstadens takåsar.

Köp biljetter >>här

 

Född i Sundsvall 1970 växte Helen Sjöholm upp med både kör- och solosång och scendebuten skedde i underhållningsgruppen ”Just For Fun” i slutet av 80-talet. Under 90-talets första hälft landade hon ett antal större musikalroller, såväl i hemstaden Sundsvall som i Malmö och även i Stockholm. Hennes stora genombrott kom på Malmö Musikteater, där hon först gjorde den idag smått legendariska rollen som Kristina i Kristina från Duvemåla 1995 och senare också rollen som Hodel i Spelman På Taket.

Samarbetet med Björn & Benny fortsatte från musikalernas värld till de populära B&B-konserterna tillsammans med bl a Tommy Körberg och Orsa Spelmän. 1998 släpptes skivan Från Waterloo Till Duvemåla och året därpå filmdebuterade Helen med Där regnbågen slutar, av Richard Hobert. Där spelade Helen mot bland andra Rolf Lassgård och Pernilla August.

2002 kom skivan Visor som sålde såväl guld som platina. Idag är hon en av Sveriges mest uppskattade och prisbelönta musikartister med bl a sju Grammisar och två Guldmasker men gör även en del skådespelarroller, t ex i den populära TV-serien Bäckström, baserade på Leif G.W. Perssons böcker, där hon spelar mot Kjell Bergqvist.

Läs mer om “Live på WGC24” och se aktuella spelningar >>här!